• 05324643228 09:00-18:00 saatleri arasında
  • info@avokanyildiz.com

2004 yılında kurulan Yıldız Hukuk Bürosu 15 yıldan bu yana kişilere ve şirketlere hizmet sunmaktadır. Müvekkilleri ile uzun soluklu ve güvene dayalı iş ilişkileri yürüten ofisimiz, soruna yönelik butik çalışmaları ve öngörülü danışmanlık hizmetleri ile kurduğu iş ilişkilerini pekiştirerek gelişmeye devam etmektedir. Güncel hukuki ihtiyaçların gerisinde kalmayan ofisimiz 2015 yılından bu yana arabuluculuk hizmetleri de sunmaya başlamıştır.

Yıldız Hukuk& Arabuluculuk Bürosu, yurt içinde sunduğu bireysel ve kurumsal hukuki hizmetlerinin yanı sıra özellikle Almanya ve Fransa gibi ülkelerde yaşayan vatandaşlarımızın ülkemiz de yürütülmesi gereken hukuki hizmetlerini yerine getirmeye devam etmektedir.

Boşanma Avukatı:

Evlilik birliğini sürdüren çiftlerin süreç içerisinde yaşadıkları sorunlar, birliğin sürdürülemez hale gelmesine neden olabilir. Bu durumda alanında uzman bir boşanma avukatı çiftlerin en büyük destekçisi olacaktır.

Boşanma kararının verilmesi üzerine ya Anlaşmalı Boşanma ya da Çekişmeli Boşanma sürecine girilir. Anlaşmalı Boşanma, evlilik birliğinin sona ermesinden sonra doğan velayet, nafaka, tazminat, mal paylaşımı hakları hususunda tam bir anlaşma halinde olmaları halinde mümkündür. Çekişmeli Boşanma ise çok daha geniş ve karmaşık bir süreçtir. Bu sürecin hem kişinin özel hayatı hem de kanunun emredici hükümleri çerçevesinde doğru şekilde yürütülmesi gerekir. Aksi bir durum kişinin yıpratıcı bir sürece dahil olmasına ve hak kayıplarına sebep olur. 

İş Davası Avukatı:

İşçi ile işveren arasında ki iş akdinin sona ermesi ile işçilik alacakları gündeme gelmektedir. Başlıca işçi alacakları, Kıdem Tazminatı, İhbar Tazminatı, Fazla Çalışma Ücreti, Yıllık İzin Ücretidir. İşçinin çalışma süresi ve çalışma şekline göre bu alacakların miktarı değişmektedir. Yine taraflar arasında ki iş sözleşmesinin kim tarafından ve ne şekilde sona erdirildiği de bu alacakların miktarını ve şeklini değiştirir.

İş Hukuku, İş Davaları, İşçi Alacakları çok teknik bir süreçtir. İş akdinin ne şekilde sonlandırıldığı çok önemlidir. Yine kanunda sayılan bu alacakların karşı taraftan talep edilme süreleri birbirlerinden farklıdır. İş akdi sona ermişse, bir İş Davası Avukatı ile çalışılması hak kayıplarını önleyecektir. Aksi takdir de işçi haklı bile olsa süreci yanlış yönettiği için yargılama gideri ve karşı taraf vekalet ücreti ödemek zorunda kalabilir.

İş Davası Avukatı sadece İşçi Avukatı olmak anlamına gelmemektedir. İşveren konumunda ki şahıs ya da şirketin de hak kayıpları yaşamaması için hukuksal destek alması şarttır. Çok küçük bir örnek vermek gerekirse birçok işveren işçisine yıllık iznini kullandırdığı halde yıllık izin karnesi tutmamaktadır. Bu konuda bir anlaşmazlık olduğunda ise işçinin sosyal medya paylaşımlarını delil olarak kullanabileceğini düşünmektedir. Ancak durum bundan çok farklıdır. Kanunumuzda iddia ve ispat yükünün hangi tarafın sorumluluğunda olduğu ya da hangi iddia için hangi delilin kullanılacağı sayılmıştır. Bu durumda kanun ve usul kurallarına göre hareket etmeyen işveren müstakbel bir İş Davasında hakkına kaybına uğrayacaktır. 

Hakkımızda